Спектакъл с танцуващи коне гостува за първи път у нас

16:15, 26 май 17 / Култура 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 27 май (събота), конната база в Борисовата градина, в София, ще се превърне в сцена на невероятния шоу спектакъл “Nobiles – Dance of Royal Horses“ с танцуващи кралски коне и артисти. Съставът „Nobiles de Croatia„ включва пет коня от породата Липицанер и девет артиста, които идват специално от Хърватия, за да завладеят публиката с неповторимия си Липицански Бароков Разкош. Събитието е благотворително и се провежда под патронажа на кмета на град София - г-жа Йорданка Фандъкова. 

Колаж: topnovini.bg

Представлението ще бъде в подкрепа на фондация „Център за рехабилитация посредством хипотерапия, терапевтична езда и зоотерапия“, чиято дейност е да помага на хора и деца с увреждания и специални потребности да укрепват физически чрез спорт и езда, да развиват умения и придобиват увереност.

Любителите на елитни породи коне ще могат да се насладят на изящните представители на породата Липицанер. Безспорно има много известни породи коне, но без капка съмнение истинският синьокръвен патриций в конния свят е Липицанерът. Както може да се очаква от аристократи, конете от тази порода са най-старите опитомени животни в Европа и кръвната им линия може да бъде проследена до кралската конюшня на Великия херцог Максимилиан, Император на Австрия. В целия свят чистокръвните Липицанери са по-малко от 3 500 и продължават да бъдат рядка и отличаваща се порода, чието призвание е да пази уменията на класическата обездка и висша езда.

Подобни спектакли с танцуващи коне са много популярни в световен и европейски мащаб и се радват на голям обществен интерес. 

Колаж: topnovini.bg

„Българската публика също ще го оцени високо и се надяваме да се превърне в традиция, чрез която да подпомагаме хората с увреждания и специални потребности“, убедени са организаторите в лицето на г-н Пламен Климов, председател на фондацията. 

Поканите за събитието са ограничени и могат да се закупят на място в конната база или онлайн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама