Инспектори от НАП погват столичните "Изток" и "Лозенец"

16:19, 26 май 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масови проверки по търговските обекти започват инспектори на НАП в София. Най-голям контрол ще има в столичните квартали "Изток" и "Лозенец", съобщиха от приходната агенция.
Вниманието на проверяващите основно ще бъде насочено за спазването на данъчните изисквания при провеждането на концерти, фестивали, изложения и др. Ще бъде проследявано издаването на касови бележки, отчитането на оборотите, както и спазването на осигурителното законодателство. 
 
Подобни проверки се извършват вече месец, като за три седмици са били направени 766 оперативни проверки и са били издадени 105 акта за установени административни нарушения.  За срок до 1 месец са запечатани 58 обекта, като в 31 от тях е липсвало фискално устройство. В централните райони на столицата от началото на май до момента са проверени 287 обекта и са издадени 35 акта. Запечатаните обекти са над 10. 
 
Издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Получаването на фискален бон и неговото съхранение е важно и за потребителите, защото упражняването на правата им без този документ би било силно затруднено, припомнят от агенцията. Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected] .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама