Днес стартира важен проект за съдебната система

17:37, 26 май 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 40 магистрати и съдебни служители участваха днес в конференция, с която официално започва дейността по проект „Подобряване на процедурите по атестация и дисциплинарната практика в съдебната система“, предаде пресцентърът на ВСС. Той се реализира по приоритетна ос „Прозрачна и ефективна съдебна система“ на Оперативна програма „Добро управление“. 

Ръководител на проекта е г-жа Милка Итова - член на Висшия съдебен съвет и представител на Съдийската колегия, а координатор - г-н Румен Боев - член на Съвета и представител на Прокурорската колегия.

„Проектът е насочен към дейности, които в значителна степен ще подпомогнат решаването на проблемите на съдебната система“, заяви г-жа Итова в приветствие към участниците във форума. „Моментът е символичен, защото избираме състава на осмия Висш съдебен съвет. Следващият ВСС ще продължи и реализира проектите, които ВСС подаде пред управляващия орган. Настоящият Съвет също осъществи няколко проекта, част от които бяха започнати от шестия състав на ВСС. Добре е да има приемственост и надграждане“, посочи тя.

На конференцията бе акцентирано на поставените цели и очакваните резултати при осъществяване на проекта. Дейностите по него включват различни аспекти на съдебната власт и възможности за подобряване на работата й. В рамките на проекта се въвеждат три ключови инструмента за модернизация на съдебната власт, които ще бъдат утвърдени по съответния ред с цел въвеждането им в реалната практика: модел на индивидуален план за развитие и указания към него; модел за формиране на възнагражденията и допълнителните придобивки на магистратите и стандарт за провеждане на дисциплинарните производства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама