Общото събрание на прокуратурата започна с час по-късно 

11:22, 27 май 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общото събрание на прокурорите започна с час закъснение заради липса на кворум. Това съобщават от прогуратурата. В 10,19 ч. главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров обяви, че към 10 ч. са регистрирани 557 прокурори при необходим кворум от 755 души за откриване на Общото събрание на прокурорите за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Поради липса на кворум и на основание чл. 21, ал. 2 от Правилата за провеждане на избори на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите Общото събрание се провежда, ако присъстват повече от половината от включените в съответния списък по чл. 29д от ЗСВ прокурори. Събранието бе отложено с 1 час и ще започне в 11 часа, независимо от броя на присъстващите.

Право да участват в него имат 1505 прокурори от страната, от които 1377 са заявили електронно гласуване. Кандидати в изборната процедура са 12 прокурори. Общото събрание на прокурорите може да се проследи в реално време от всеки заинтересован чрез интернет сайта на ВСС в раздел „Общо събрание на прокурорите за избор на член на ВСС“.

Пълна информация за кандидатите – подробна автобиография, предложението за издигане на кандидата, заедно с мотивите към него и имената на предложителите, концепциите им за дейността на ВСС, са публикувани на интернет сайта на ВСС в раздел "Единен електронен портал на съдебната власт" - "Избор за членове на ВСС".

Сред гостите на форума са представители на регистрираните наблюдатели – Български институт за правни инициативи и Института за пазарна икономика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама