Повдигнаха обвинение на четирима за мигрантския канал на летището

14:06, 27 май 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На двама служители на гранична полиция и двама от Бангладеш са повдигнати обвинения за канала на нелегални на летище София. Разследването продължава, след като преди два дни при спецакция на службите бяха арестувани 6 души за преминаването на чужденци през Летище "София". Това е сериозен пробив в сигурността, при който безконтролно чужди граждани са преминавали и оставали в България. 

По-късно днес Специализираният наказателен съд трябва да реши дали тези мъже да останат за постоянно в ареста. Според главния прокурор Сотир Цацаров акцията не е знак към Европа и не би трябвало да повлияе за влизането на страната ни в Шенген. „Това е знак към нашите граждани, това е знак към силите за сигурност”, подчерта прокурор №1.

Разследващитя трябва да установят какви хора са преминавали през България и към кои страни от Западна Европа са се насочвали. Все още не е ясно къде и какви фалшиви документи са подготвяни за мигранти. Очакват се и още арести. Арестуваните служители на гранична полиция са работили на гише и според прокуратурата в канала има замесени и по-висшестоящи. Все още не е ясно на кого са се отчитали арестуваните. Акцията е реализирана и с помощта на "Вътрешна сигурност" на МВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама