Външният министър поздрави мюсюлманите за Рамадан

16:32, 27 май 17 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева отново показа, че заслужено е заела този пост. Във фейсбук тя честити на всички мюсюлмани започването на празника Рамадан.  "Няма религия, която да учи на омраза, разделение или жестокост", написа в поста си дипломат №1 на България.

Ето какво още написа Захариева:

Днес е първият ден от свещения за мюсюлманите по цял свят месец Рамадан (Рамазан).

Поздравявам всички, които спазват пост през този месец, за да честват първото откровение на Корана на пророка Мохамед. Пожелавам им вярата да бъде все така силна, твърда и непоколебима, но и толерантна и човеколюбива към всички. Няма религия, която да учи на омраза, разделение или жестокост. Вярата на всеки един от нас трябва да ни прави по-добри, по-благородни, по-благодарни. Това е и смисълът на религиите.

България, като държава със забележително религиозно многообразие, е чудесен модел за това колко мирно могат да съжителстват хората, изповядващи различни вярвания и обичаи. Затова пожелавам както на мюсюлманите у нас и по света, така и на представителите на останалите вероизповедания, да запазим добрите отношения помежду си и да продължим да изграждаме мостове между религиите.

Да вярваш означава да се довериш безпрекословно на нещо, за което нямаш доказателства и научно обяснение. Дано повече вярваме в доброто, което всеки един от нас е съхранил в себе си!

Нека си пожелавам силна воля, смирение и доброта. Да бъдем толерантни, да си помагаме повече, да работим заедно и да се подкрепяме в пътя към мира навсякъде около нас!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама