Илияна Раева: Запознах се с моите страсти и некултивирано его, и успях да ги променя

11:13, 28 май 17 25 Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм един щастлив човек, осъществена спортистка, съпруга, майка и баба. Това, за което се преборих и не поволих е да не съм от месомелачката. Нищо по-важно няма от това, да не бъдеш моделиран. През годините се запознах с моите страсти и некултивирано его и успях да ги променя. Между 33 и 35 години имах здравословен проблем. Тогава сякаш Господ ме хвана и ме разтърси, и ми каза: Стига! Харесвам шампионите, красивите хора и силните характери. Славата има две лица от Осанна и Разпни го.  Това призна за себе си именитата гимнастичка и треньорка, сега председател на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева в интервю пред Нова телевизия.

Омразата и славата

Като състезателка не бях срещала омразата. Когато се омъжих и станах част от ежедневието на футболист усетих омразата. Няколко години, в които се срещах и опознах омразата видях, че не е толкова страшна, напротив тя е слаба. Жестокостта това е славата. 

Състезателна кариера

Цената на успеха в Лондон и Амстердам. Обожавах пълните зали, изпипвах всеки детайл. Минавах зад кулисите и гледах дали е пълна залата. Получих силни емоции и преживявах пощуряла английска публика, която крещеше: Раева, Раева. Тогава видях Нешка уплашена и обичах да играя и за нея. Бях щастлива когато ме нарекоха "кралица Илияна", и го приех като нещо, което съм заслужила и ми подхожда.

Нешка Робева - 25 години война на световете

В историята на тези 25 години никога не съм я нападнала, аз се защитавам защото тя ме нападаше. Но аз не замълчах. Изпитвам много добри чувства към нея. Освен в периода когато бях млада, когато силно обичах и силно мразех. Просто сме две планети с тази жена.

2016 година

Това е най-страшната година за мен, вулкан, цунами всичко, което може да помете душата на един човек. Тази година можеше да ме помете, просто да ме няма.

Олимпиадата в Рио де Жанейро

Това е не мога да го опиша, виждам го в момента таблото, на което е изписано, че България е бронзов медалист. Виждаш Рай, никога не мога да разкажа какво е.

Цветелина Стоянова

Това беше тест за нашето общество, за журанлистиката, тест за Ина Ананиева и за мен. В такива моменти човек се запознава със себе си и разбира какво притежава. Казвах на момичетата: Трябва да играете, това е вашия път, ако вие се предадете и тя ще се предаде. Първата част от секундата беше шок, втората част почувствах цялата сила ,която нося в себе си. Накарах ги да играят в Израел. Говорих, говорих, говорих  2 часа. Те дойдоха в моята стая. Говорих и цялата горях. Чувах душичките им и не виждах нищо освен очите им. Това не бяха моите думи!  Цветелина Стоянова ми се обади, когато се върна от Дубай. Тя се отдалечи, знам защо, но то ще си остане за мен. Всеки избира своя път.  Тя много се е променила и се надявам да е за нейно добро и щастливо бъдеще.

Смъртта на майка й

Аз бях при нея, тя беше в кома, всичко стана за два дни. Знаех, че този път няма да мога да й помогна. Отидох при нея последна и се сбогувах. Целунах я и тръгнах,  върнах  се пак я целунах, така 4 пъти, накрая тръгнах като се прибрах ми звънна доктора и каза: Госпожо Раева, след като излязохте от стаята тя почина. Аз дадох много любов на майка и не живея с мисълта, че тя е мъртва. Тя първа ми каза: Твоята внучка ще се казва Илияна.

Внучката

Бог ми подари едно божество съкровище - внучката Илияна. Аз много обичам дъщерите си, но с внучката е различно. Има една нежност и ти се струва, че никога не си обичал толкова. Към собствените си деца си по-строг. Не знам към нея, как ще съм строга. Всяка сутринт питам как спа. Ако не ми изпратят снимки към 18 часа съм там, да я видя.

Наско Сираков

Мъжът на моя живот. Обичам го не по-малко, отколкото съм го обичал винаги. Но в никакъв случай не обичам повече себе си. Грижовен съпруг, любящ баща, и прекрасен дядо. Всяка сутринт отива при внучката си. Имахме бурна любов и това е човек, помагал ми в трудни моменти. Човек със своите недостатъци, които никога не са ме дразнили. Аз съм силна жена когато се налага. В къщи съм различен човек - една съпруга, кротка и спокойна.

Началото на брака

Беше тежко, защото всеки се бореше за своята независимост и сила. Битката приключи както трябва.  Мъжът си е мъж. Заминахме за Испания със децата - Славея и Виолета. Държахме да бъдат винаги с нас. 

Скандали

Изхвърлих един куфар с дрехи от 17 етаж в зона Б5, където живеехме. Летяха, летяха едни дрехи. Но никога не ме ударил. Веднъж с шут разби входната врата и доказа, че ще влезе. Аз съм ескалирала с емоция, която няма човек, които може да изтърпи. Респект към жената и любов го е задържала. Винаги съм умеела да използвам женските хитрини.

Вярата

Моментът беше Сарагоса. Там се случи нещо неприятно със здравето на Наско ималката дъщеря. Той поддържаше 40 градуса температура. Вера - жената на Антич ми каза да отида при Ванга. Обадих се и отидох при нея. Искаше да й занеса литър вода от Сарагоса, от къщата, в която живеехме. След това трябваше с тая вода да измия детето и Наско. Те се измиха и повече нямаха проблем. Тогава повярвах, че има една сила и започнах да вярвам. Нешка ходеше при Ванга, но тогава не вярвах. Ходих при нея да й дадем пари за църквата. Тя извика: Илиянка да дойде.И тогава ми каза:  Ти защо не си в Америка, те са отишли първенци да стават. Върнах се в София и Наско ми каза да отида в Американското посолство. КОгато отидох в  Америка им казах, какво е казала Ванга. Това е жената, която ме убеди. Тя обичаше Бог и беше истинска християнка.

Историята за Илияна Раева

Съмнявам се, че историята ще напише нещо за мен. Гордея се, че от спортно семейство и като състезател бях световен шампион, като треньор направих световен шампион и като ръководител имаме световен шампион. Хорада да казват за мен каквото си искат.  Има много по-големи споритсти от мен

Ако Раева е Господ ще каже:

Илияна Раева живее в свят на фантастика и илюзии. Аз съм Илияна!