Българските състезатели по тенис на маса заминаха за световното в Дюселдорф

12:35, 28 май 17 / Спорт 25 1979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национален отбор по тенис на маса замина тази сутрин за Дюселдорф, където утре (29 май) започва световното индивидуално първенство за мъже и жени. Шампионката Елица Замфирова е в 38-а квалификационна група заедно с чилийката Катерине Лоу и латвийката Инта Здановска. Младата ни надежда Мария Йовкова (на снимката) е в група 47 и нейни съпернички ще й бъдат норвежката Лика Дорвал и кипърката Марина Милона.

При мъжете имаме трима участници. В група 6 дебют на световно първенство ще направи Стефан Тодоров, който ще спори с Чия-Хонд Сън (Китайско Тайпе) и канадеца Марко Меджугорач. Трима съперници в група 52 ще има Петьо Кръстев – Тирселт (Мароко), Далглиш(Шотландия) и Адемаж (Косово). Шампионът на България Теодор Александров е в 55-а квалификационна група, заедно с Гонзалес (Порто Рико), Готи (Непал) и Коаджо (Кот д’Ивоар).  При мъжете имаме участие и на двойки – българските шампиони Теодор Александров и Денислав Коджабашев, както Кръстев-Тодоров. При жените двойката е Замфирова-Йовкова, а при смесените дуети Коджабашев-Замфирова и Тодоров-Йовкова.

При мъжете сингъл само в квалификациите участват 210 състезатели, а при жените – 155.

Треньор на отбора е Ани Сариева. Президентът на БФТМ Стефан Китов ще участва в двата конгреса – на Европейска и Международната федерация, която ще избира и нов президент на световната централа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама