Григор Димитров прескочи набързо във втория кръг на „Ролан Гарос“

18:07, 28 май 17 / Спорт 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров  нямаше проблеми и записа чиста победа на французина Стефан Робер – 3:0, на старта на втория по сила тенис турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“. През първите два сета ( 6:2, 6:3) ранни пробиви му осигури психологическо предимство над 37-годишния представител на домакините, а в трeтия при 4:0 гейма допусна отпускане, но все пак завърши успешно срещата с 6:4.

Веднага след успеха още на корта Димитров показа, че видимо е доволен, като напомни, че отдавна не е побеждавал на парижките кортове. Според него са му трябвали само няколко гейма, за да свикне с обстановката. Времето е било чудесно, той похвали и толерантността на зрителите. На голямата сцена проличава и характерът, смята най-добрият български тенисист.

Първата голяма изненада е отпадането на №1 при жените Анджелик Кербер. Тя загуби по най-категоричен начин от 40-та в света Екатерина Макарова – 2:6, 2:6.

В същото време след тежка контузия по най-категоричен начин на корта се завърна Петра Квитова, надиграла с 2:0 (6:3, 6:2)  Джулия Босеру. Чехкинята бе нападната с нож от крадец в дома си и получи тежка рана на играещата си ръка. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама