Превозвачи излизат на протест на ГКПП Кулата в 10 ч.

08:30, 29 май 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 10 часа днес превозвачи излизат на протест на ГКПП Кулата. Работниците в транспорта започват серия протести заради дългото чакане на камионите на граничния пункт.  Националното сдружение на българските превозвачи ще подкрепи недоволството, заяви зам.-председателят на организацията Красимир Лалов. Според него  шофьорите са принудени са да стоят на опашки по 7 – 8 часа на граничните пунктове, липсват буферни паркинги, както има в другите европейски държави и няма никакви хигиенни условия.

“Нашите хора се борят да се подобри организацията на работа по граничните пунктове, в това число условията им на работа. Смятам, че всеки човек може да иска нормални условия на труд. Предлагаме камиони с всички удобства, но камионът не може да осигури нужната хигиена“, заяви Лалов. Според него протестът започва на ГКПП „Кулата“, защото там има недоразумения, а на другите гранични пунктове нещата са подобрени. 

Красимир Лалов твърди, че недоволството ще е мирно, но ако не се обърне внимание на работниците те може да предприемат по-драстични действия за протест. До момента никой не казва, че системата на гранична полиция се срива често и това също е причина камионите да чакат по 7 - 8 часа на границата. Другият проблем е, че при вход България се мерят празните камиони, защото такава била наредбата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама