29-годишен строеж застрашава живота на ученици и деца

10:15, 29 май 17 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строеж отпреди 29 години в двора на 149 СОУ "Иван Хаджийски" застрашава здравето и живота на стотици ученици и деца. Малчуганите се катерят по строежа, гонят се и се забавляват. Недостроената сграда е не е обезопасена и в непосредствена близост от учебно заведение.
 
"Преди година започна проектирането за изграждането и открихме обществена поръчка за избор на изпълнител. Вече очакваме да сключим договор за избор на изпълнител. Забавянето стана заради обследването на строежа, което продължи дълго време. Трябваше да се реши дали да се разруши или да се продължи. Цялото възстановяване е 2,5 млн. лв. и се търсиха варианти. Там ще бъде спортен комплекс  Като се сключи договора изпълнителят ще има ангажимент да постави ограда и охрана да пази обекта", заяви кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева.
 
Проблемът със строежа остава нерешен и за директора на училището Людмила Василева. "Става въпрос за три проблема. Първият са децата и то не нашите ученици, а тези от квартала, които в почивните дни свободно се разхождат из строежа. Защо го правят, защото е детска мода и техните родители не знаят къде ходят децата, а не са им обяснили и кое опасно и безопасно за тях. Твърдя, че става въпрос за извънработно време на училището. Другият момент е недовършеният строеж. През 1998 г. училището е предадено без довършен корпус, който е бил предвиден за физкултурен салон. Този строеж вече 29 години е тук. Училището няма пари и правомощия да строи. Но опасната сграда е в училищния двор и го превръща в наша болка и грижа. Заедно с родители и общественост непрекъснато сме в комуникация със СО, за да се вземе решение. В началото на тази година се пусна обществена поръчка от район "Овча купел" за изпълнител за довършване на сградата.", обясни директорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама