Музей на модата отваря врати в София

14:06, 29 май 17 / Любопитно 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музей на модата „Винтидж“, в рамките на Balkan Fashion Week 2017, се открива след седмица (5 юни т.г.). Той ще бъде представен от дизайнера Албена Александрова (Рошавата гарга), която е ученичка на големия Ив Сен Лоран и работи с имена като Соня Рикел, Жан Луи Шерер, Барбара Буи, Ханае Мори, Нина Ричи, Кастелбажак и много други. През годините събира уникални произведения на световно известните модисти. По време на модната седмица тя ще покаже техни креации през периода 1990-2005 г., които попадат в списъка Винтидж мода от така наречения 3-ти период.

В модния музей ще бъдат изложени Мишел Пери (през 1995 г. взима награда за най-добър обущар с модела си Луи 14, реплика на модел на обувка на Краля-Слънце), Ив Сен Лоран, Соня Рикел, Кристиян Диор, Жан Луи Шерер, Ханая Мори, Барбара Буи, Мишел Пери, Нина Ричи, Баленсиага, Алекзандър Маккуин и Роберто Кавали.

Стартът на първия в света филмов фестивал, посветен на модата, стила и красотата ASVOFF 9 ще бъде даден на 9 юни в Nu Boyana Film Studios. В продължение на три дни ще се прожектират повече от 100 филма. В допълнение на 70-те, които участват в надпреварата, ще има 2 филма извън конкурса, 5 документални, 12 студентски, 13 модни ленти заснети с мобилни устройства и 5 майсторски класа по време на събитието, което ще продължи до 11 юни.

Както вече Topnovini.bg вече писа, тазгодишниятпредседател на журито е Ерик Дейман, художник-костюми, носител на наградата „Еми“, стилист на известни личности, моден дизайнер и тв водещ.

Делегацията от специални гости, която пристигат в София, включва френската актриса Орлан, режисьорът и дизайнер на декори и костюми Тим Ип и талантливата актриса и 18-годишен модел Куба Торнадо Скот, внучка на известният филмов режисьор Ридли Скот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама