Без човек от министерството на срещата с превозвачите на ГКПП Кулата

14:56, 29 май 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Без представител на транспортното министерство премина срещата на протестиращите работници в транспорта на ГКПП Кулата, научи Topnovini.bg. На събирането са присъствали само областният управител на Благоевград и регионалните директори на "Митници" и "Гранична полиция". Засега протестиращите са получили обещание, че камионите на ГКПП Кулата ще минават по-бързо и проблемът ще се реши. недоволните шофьори обаче не вярват на обещанието.

Тази сутрин в 10 часа работниците в транспорта и превозвачи направиха мирен протест на граничния пункт заради километричните опашки и чакането на 7 - 8 часа да преминат през границата. Това е несериозно да няма представител на Министерство на транспорта, срещата беше на много ниско ниво. С какво тези хора могат да помогнат за решаването на проблема ни, коментираха недоволни шофьори.

"Съмнявам се, че проблемът ще се реши. Аз бях на границата, но не присъствах на срещата", заяви пред topnovini.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи, което е член на Съюза за стопанска инициатива.  Според него проблемът с чакането на границата ще се разреши когато се направят буферни паркинги, на които шофьорите да имат елементарните хигиенни условия - баня, тоалетна и място за хранене. 

"Така е във всички европейски държави. Ако ги има тези паркинги там ще изчакат и като им излезе номера и документите се проверят тръгват. Това са по 800 - 1000 камиона. Затова се получават километричните опашки", коментира Лалов.

Освен липсата на буферни места за престои сривовете в системата на Гранична полиция, Митници и НАП допълнително забавяли преминаването на границата. "Никъде по света митниците на продават винетки както е при нас. На това ниво, на което е преминала срещата няма да се реши проблемът. А той не е само наш, защото ние имаме ангажименти  и това касае всички европейски коридори", коментира Лалов.

Вече имало идея от членовете на Контролния съвет на оперативна програма "Транспорт" да се отделят от европарите за изграждането на буферни паркинги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама