Официално: УЕФА извади ЦСКА-София от участие в евротурнирите

16:05, 29 май 17 / Спорт 25 700 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

С официално писмо подписано от генералния секретар Теодор Теодоридис, УЕФА отхвърли молбата на Българския футболен съюз за изключение във връзка с легитимното участие на ПФК ЦСКА-София в европейските клубни турнири, съобщиха от БФС.

Изтегли писмото тук:http://bfunion.bg/uploads/CSKA-SOFIA_UEFA.pdf

Решението на Европейската футболна централа се основава на база чл. 12, ал. 2 и ал. 3 от Правилника на УЕФА за клубно лицензиране и финансов феърплей.

Така, въпреки отправената от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов писмена молба на 12-ти май 2017 г. за изключение при кандидатстването на ЦСКА-София за лиценз за европейските турнири, българският тим няма да получи право на участие в турнирите на УЕФА през сезон 2017-18 и сезон 2018-19.

"Жалгирис" (Литва), "Университате" Крайова (Румъния) и "Дери Сити" (Ирландия) са другите отбори, които  не получават възможност да кандидатстват за лиценз за участие в турнирите на УЕФА в следащите три години.

По този повод от ръководството на ЦСКА пуснаха позиция, в която поиска да им бъде предоставена цялата кореспонденция между БФС и УЕФА по казуса. .Освен това „червените“ отправиха запитване към централата дали полученото писмо е актуално и е от тази година.

Ръководството на ЦСКА обави още, че веднага е взело своевременни мерки и адвокатите на клуба в Швейцария пишат жалба до КАС, която се надяваме, че ще бъде удовлетворена и решението да бъде отменено.

Topnovini.bg ще продължи да следи развитието по казуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама