Коджабашев и Замфирова в основната схема при двойките на световното в Дюселдорф

08:04, 30 май 17 / Спорт 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият състезателен ден на световното индивидуално първенство по тенис на маса в Дюселдорф бе успешен за българските национали, които постигнаха девет победи и допуснаха само три загуби.

След три успеха в квалификациите при смесените двойки Денислав Коджабашев и Елица Замфирова (на снимката) вече са с място в основната схема.

„С Елица играем за първи път в двойка, но ни трябваше малко време и чувстваме, че се сработваме добре“, сподели за Топновини Коджабашев. Според него атмосферата и условията са добри, в залата вече има и българска агитка, която подкрепя шумно изявите на състезателите ни.

На сингъл при мъжете шампионът на България Теодор Александров и Петьо Кръстев бяха с категорични победи и при двете си срещи – 4:0. Йорданов надигра последователно непалецът Готи и Куаджо (Кот д’Ивоар), а Кръстев беше убедителен срещу Адеман (Косово) и Далглиш. (Шотландия).

Дебютантът на шампионата Стефан Тодоров загуби от канадеца Междугорач с 1:4 и от Сун (Тайпе) с 0:4, а заедно с Мария Йовкова бяха победени в драматичен мач с 2:3 от Перейра и Ловат, като контрагеймът бе за кубинците - 12:10.

При жените след много емоции Замфирова изтръгна успеха от латвийката Здановска с 4:3, а Йовкова нямаше никакви проблеми срещу кипърката Милона.

Интересът към първенството е много голям. За последните три дни (3,4 и 5 юни) билетите напълно са продадени. Те се движат между 15 евро за учащи се и 150 евро за ВИП-ложите.

В страницата на рекордите на ITTF е отбелязано, че в 54-то първенство на планета най-възрастната участничка е бившата европейска шампионка Ни Ксилян (Люксембург) – 53 години и 10 месеца, а при мъжете пакистанецът Асим Кюреши – 50 години и 11 месеца. В историята на шампионатите най-младата победителка е китайката Дън Япинг, която през 1991 г. е била на 18 г. и 90 дни. Рекордьор по титли – 5, е унгарецът Виктор Барна, а румънката Анджелика Розеану има шест поредни златни медала от 1950 до 1955 г. Само трима левичари са ставали световни шампиони до сега – шведът Стийл Бенгстон (1971 г.), японецът Сейжи Оно (1979 г.) и французинът Жан-Филип Гатиен (1993 г.).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама