Деца играят благотворително "Алиса", събират пари за ремонт на клиника

15:58, 30 май 17 / Култура 25 902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителната театрална постановка „Алиса в страната на чудесата" по Луис Карол“ на детската театрална школа на "Юнити академия" ще бъде представена на 10 юни, съобщават организаторите.

Събитието е подкрепено от Нов български университет, "Юнити академия" и учениците от Детската театрална школа на Академията. Половината сума от всички събрани приходи от продадените билети ще бъдат дарени за ремонт на Спешната клиника по вътрешни болести на УМБАЛ "Н. И. Пирогов". Представлението е част от програмата на "Юнити академия", в която 60 деца на възраст от шест до 16 години представят създадените от тях творчески проекти в направленията - театър, изобразително изкуство, творческо писане, инженерство и архитектура, роботика.

Представлението ще се играе и по по време на театралния фестивал "Следата 2017", организиран от НБУ. Спектакълът ще е от 12.00 ч., в зала ДНК, в НДК. Освен това представление, ще има още едно - на 3 юни, от 14.00 ч., в камерна сцена на Младежки театър "Николай Бинев". На 4 юни, от 16.30 ч., ще бъдат представени проектите на учениците от клубовете "Инженерство и архитектура", "Роботика", "STEM", като презентациите ще са под надслов "Един ден в града на бъдещето". Децата ще се изявят в галерия "УниАрт", в НБУ. Ще бъдат представени и рецитал на клуб "Млад писател" и благотворителен търг на рисунките на учениците от Арт училището на Академията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама