Два дни столичната ул. "Н. Коперник" е като брюкселска дантела

16:30, 30 май 17 25 1126 Шрифт:
Автор:
Два дни работници подлудиха районът около бившия хотел "Плиска" с машини за рязане на асфалт. Цялата улица "Коперник" е изрязана на парчета от по 2, 3 и 4 квадрата с дълбочина над 5 см. 
 
Настилката прилича досущ на брюкселска дантела. Други пък я определят като швейцарско сирене и дори лунен пейзаж. Асфалтът е доста пропукан в участъка от "Плиска" до "Шипченски проход", а на места пътят е пропаднал. 
 
Движението по ремонтиращата се улица и който може минава, но не е затворена. Изрязаните парчета стоят втори ден без нито едно от тях да е запълнено, видя репортер на  topnovini.bg
 
На общината ще й излезе по-евтино и бързо да преасфалтира участъка от улицата, отколкото да прави кръпка до кръпка. Най-тежко е положението пред 22-ра поликлиника, където потокът от автомобили и хора е безкраен, оплакаха се пред изданието ни софиянци (на заглавния колаж).
 
Снимка: topnovini.bg
 
До дни предстои да започне ремонта на бул. "Шипченски проход" между ул. "Иван Димитров - Куклата" и бул. "Асен Йорданов", както и на самия бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и кръговото на бул. "Цариградско шосе". Това обяви пред журналисти зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.
 
Междувременно стана ясно, че бюджетът на Столичната община за ремонти на пътна инфраструктура през тази година е 36 млн. лв. Парите са за обновяване на пътни платна, тротоари, поставяне на антипаркинг елементи, съобщи още Крусев. 
 
Днес той събра журналисти, за да инспектира новата тротоарна настилка от унипаваж по ул. "Шандор Петьофи" от ул. "Цар Петър" до бул. "Витоша". Бетонната пътна настилка по "Шандор Петьофи" ще бъде подменена с асфалтова в участъка от ул. "Княз Борис Първи" до бул. "Витоша", посочи зам.-кметът.
 
Крусев отчете, че вече са подменени тротоарите по улиците "Цар Асен", "Княз Борис Първи", "Марин Дринов" в "Оборище", както и тротоари в ж.к. "Дружба". В момента се работи се по ул. "Методи Андонов" в ж.к. "Младост". Общо 26 са улиците, по които се поставят нови тротари през тази година. 
 
По 24 улици беше сменена пътната настилка през изминалите месеци, основно в крайградските територии в район "Нови Искър", "Панчарево" /селата Лукорско, Чепинци, Гниляне, Житен/, информира Крусев. 
 
В момента се прави транспортен анализ на цялостното решение за тунела под НДК. Обявена е процедура за цялостен ремонт на тунела, включващ хидроизолация, обновяване на всички осветителни и венитлационни системи, обезопасяване на тролейбусната спирка. Вече е поставено и лед осветление. 
 
Заради новата сграда на съда, която ще бъде отворена през септември, догодина ще се извърши реконструкция на подходната рампа към тунела, ще бъдат ремонтирани и трамвайните релси на линиите 6 и 7, посочи Крусев. При затваряне на тунела, тролеите ще могат да се движат двупосочно по бул. "Патриарх Евтимий". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама