Българските двойки с най-успешно представяне в Дюселдорф

12:11, 31 май 17 25 396 Шрифт:
Автор:

Най-успешното представяне на продължаващото в Дюселдорф световно първенство по тенис на маса за българите са мъжката двойка Теодор Александров-Денислав Коджабашев и смесената Коджабашев-Елица Замфирова, съобщиха за Топновини от Българската федерация (БФТМ). Двата дуета намериха място в основната схема сред най-успешните 64 в света.

В първия кръг мъжкият тандем направи зрелищна среща със силните нигерийци Аруна-Ториола, но в крайна сметка отстъпи с 2:4. Класата на Асар-Мешрев (Египет) бе очевидна при смесените двойки и българите бяха надиграни с категоричното 0:4.

Двама европейци ще се кандидатират днес за президент на конгреса на Международната федерация(ITTF), съобщи за Топновини шефът на родната централа Стефан Китов. Това са временно изпълняващият длъжността германец Томас Уейкърт и един от най-успешните белгийски състезатели до скоро Жан-Мишел Сейв. Белгиецът дълго време имаше за треньор българина Мартин Братанов. Сейв, заедно с шведа Йорг Персон и хърватина Зоран Приморац са рекордьорите по участие в тениса на маса на Летните Олимпийски игри – по седем пъти.

На конгреса на Европейската федерация официално представяне направи Люксембург – домакин на европейското първенство от 13 до 17 септември т.г. 

на снимката от ляво надясно: Елица Замфирова, Денислав Коджабашев, Мария Йовкова, Стефан Тодоров, Ани Сариева (треньор), Петьо Кръстев, Теодор Александров, Стефан Китов (президент на БФТМ)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама