Общината остави фирмите да решават дали да кърпят, или да преасфалтират улиците

16:02, 31 май 17 25 457 Шрифт:
Автор:

Столична община остави фирмите сами да решават дали големи улици в София ще бъдат кърпени или изцяло преасфалтирани. Такъв е случаят със столичната ул. "Николай Коперник", която е на територията на район "Слатина".

На четиридневен системен тормоз са подложени живеещите край бившия хотел Плиска по ул. "Николай Коперник". 

В момента там се режат кръпки и се асфалтира участъка от "Цариградско шосе" до ул. "Шипченски проход", видя Topnovini.bg. 

 

Фирмата изпълнител не се съобразява с общинската наредба за спазване на тишина от 14.00 до 16.00 часа и подлуди майки с малки деца и възрастни хора, живеещи в района. Този звуков терор хората го търпят почти седмица.

 

"Ремонтът на улицата приключва утре", обясниха от районната община "Слатина". Големите улици са на абонамент. Столична община имала договор с фирми и плащала месечни такси. 

Така, когато се наложи ремонт, фирмите го започват. "Затова не можем да кажем колко струва кърпежът на ул. "Николай Коперник", която е в нашия общински район", обясниха от община "Слатина".

 

Вчера зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обясни, че Столична община има отделен бюджет от 36 млн. лв. за ремонт на улици и тротоарни настилки. 

Програмата обаче се правела по предложение на районните кметове. Тази програма се отнасяла за малките улици и се давали по 40 000 - 50 000 лв. на район.

Според строителни инженери пък, кърпежът на "Н. Коперник" ще излезе доста по-скъпо от преасфалтирането на улицата. 

 

Засега обаче това е ситуацията - Столична община си плаща месечните вноски, а фирмите решават как ще действат. Така те си осигуряват работа на едни и същи места всяка година, коментираха столичани, живеещи в района на изкърпената улица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама