Частни имоти в "Младост" излизат като подводни мини

16:30, 31 май 17 25 837 Шрифт:
Автор:

Като подводни мини излизат един по един собствениците на терени в столичния квартал "Младост". 

Поредният "взривоопасен" имот се намира между бл. 256В и бл. 254. Теренът так е почти два декара - 1806 кв. м. В момента имотът, който е до трафопост на ул. "Св. Киприян" се ползва от живеещите в двата блока като импровизиран паркинг. Като завали дъжд обаче, там става жабарник и е кал до ушите, когато калта стегне, трошат колите си заради дълбоките коловози. Именно затова живеещите поискали от общината да направи нормална настилка, подходяща за квартален паркинг.

И точно тогава лъснала истината, че имотът не е общински, а частен. На всичкото отгоре, за него има и разрешително за строеж, научи репортер на  topnovini.bg. То е издадено от главния архитект на София по препоръка на експертния съвет към него.

На този парцел (на заглавния колаж) наследниците са 10 души и всички притежават нотариални актове за части от терена. Трима от тях имат разрешение за строеж. До него в съседство се оказва, че има още един терен, който също е на частник, потвърдиха от кметството в "Младост".

 

Настоящият кмет на общинския район Десислава Иванчева бе избрана, след като предишният кмет подаде оставка под натиска на живеещите в Младост заради презастрояването. Сега Иванчева продължава да се бори със собствениците на имоти. Според нея, Столичната община трябва да обезщети всички частници с терени в Младост 4 и там да се обособи изцяло нов квартал.

Големият хаос с имоти на частници и върнати земи в Младост датира още от времето на кмета Стефан Софиянски. А голямата разпродажба е ставала с благословията на Столичния общински съвет. 

Ето защо и до ден днешен изскачат като мини собствениците на земя, на която в момента има детски площадки или зелени площи. Много от тях пък си траят, за да отмине времето на напрежение, защото в момента живеещите в блоковете бранят всяка педя земя от градинки и детски площадки и протестират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама