„Красавицата и Вяра“ подари безплатен грим и прически на 52 абитуриенти без родители

17:17, 31 май 17 25 1527 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Инициативата „Красавицата и Вяра“ на студентката Вяра Гигова, която тази година успя да осигури тоалети за над 130 абитуриенти в неравностойно положение, разшири своя обхват. 

Благородната кампания, в сътрудничество с президентската администрация и с помощта на най-добрите гримьори и фризьори у нас, отключиха с вяра красотата у 52 момичета и момчета. 

Над 13 професионалистите в областта на макиажа и фризурата отделиха напълно безвъзмездно време и усилия, за да подкрепят инициативата на студентката. С тяхна помощ, тази вечер девойките и младежите, присъстващи на традиционния бал, даван всяка година от държавния глава (но за първи път от Румен Радев), върнаха блясъка в очите си.

 

За да ви предаде цялата емоция и вълнение преди събитието, екип на Topnovini.bg надзърна зад кулисите на столичния хотел „Шипка“. Там най-голямата група от абитуриен ти получи безплатен грим и прическа, но всъщност и много повече.

Точно като в приказката за Пепеляшка и принца , всяко от момичетата и момчетата тук е носило в себе си копнежа да бъде най-красив  на бала. Животът обаче не е приказка или поне така ни учат да мислим. Това продължава до онзи момент, в който някой разпръс к ва шепа вълшебен прашец и ни припомня, че красотата винаги е била в нас и търпеливо е чакала да повярваме и ние в нея.

Няколко къдрици и мъничко цвят незабелязано подръпват краищата на устните на девойките, за да отразят в огледалото събудените им усмивки.

Михаела Кирева, която е част от гримьорите в хотел „Шипка“ ни разказа за вълнението си да види тази събудила се красота в очите на младите хора.

„Ако всички ние поне за ден спрем да мислим само за себе си и обърнем внимание на тези около нас, вярвам, че светът ще стане по-хубаво място. Участието ми в събитието ме прави изключително щастлива. Бях си оградила 31 май в календара и чаках да с нетърпение да се срещна с тези деца“, споделя Михаела.

Михаела Кирева - гримьор (с бежовата фланелка)

Фризьорката Стаси пък се свързала сама с Вяра Гигова, водена от желанието да направи безплатно прическа на абитуриенти в неравностойно положение. Причината е, че искала да ги зарадва и да ги накара да се почувстват специални.

Сред професионалистите, заели се задачата да преобразят младежите и девойките имаше и такива, пропътували огромни разстояния само, за да могат да участват в инициативата. Елиза е гримьор от Русе и е изминала повече от 300 километра. Усилията обаче са многократно възнаградени, когато вижда как се променя лицето на девойката, седяща на стола пред нея и усеща вълнението й.

Елиза - гримьор

А те – момичетата и момчетата, израснали в институции, имат мечти и стремежи като всички нас или не съвсем. Пречупените им криле пробождат всеки отговор на въпрос, свързан с бъдещите им цели. Някой боязливо прошепва, че да обича да пее и е печелил награди, друг пък рита футбол и му казали, че е добър, но това не значело много. 

Мечтата в реалността, а не в приказката, е работа по морето в магазин или заведение, а после плашеща неизвестност. Това ни припомня колко много имаме ние - израсналите с майки и бащи и живели в собствени домове, категорична е Евелин, която е съорганизатор в инициативата „Красавицата и Вяра“.

„Аз съм имала късмета да израстна в хубаво семейство и винаги съм разполагала с неща, които тези момичета и момчета не са имали шанс да получат. Затова реших, че ще бъде прекрасно да участвам.“

Гергана също е от участващите в проекта, а решението и да се включи взема спонтанно.

„Изключително щастлива и благодарна съм, че мога да съм част от това нещо. Много пъти през цялата настояща кампания ние трите с Вяра и Евелин много пъти казвахме, че дори да бяхме помогнали само на едно момче или момиче, то пак би си струвало. Сега, докато се подготвяме за абитуриентския бал с президента, сърцата ни са пълни от това, че можем да зарадваме толкова млади хора и да ги видим щастливи.“

Евелин, Вяра и Гергана (от ляво надясно) 

Най-силното вълнение обаче, несъмнено се четеше в очите и по лицето на създателя на проекта Вяра Гигова.

„Не мога да опиша силата на емоцията, която ме владее днес. Сякаш аз самата съм отново на бал и все едно съм мястото на всеки от тях. По-силно е, отколкото, когато ти се случва на теб самия. Прекрасно е да ги видиш преди и след и как им светват очите. За мен всички тези деца са едни много силни вече пораснали красавици и красавци и съм горда с тях, заради смелостта, с която се борят с живота. Това, че познавам историите им и че мога да бъда част от бъдещето им, ме изпълва с щастие.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама