Засадете бул. "Дондуков" с люцерна

12:04, 01 юни 17 25 596 Шрифт:
Автор:

Столичният булевард "Княз Александър Дондуков" разпали страстите на софиянци. В обществените обсъждания с каква настилка да бъде булевардът, се включиха общински съветници, кметът и министерство на културата. Ремонтът започва на 4 юни, а още не е ясно как ще изглежда "Дондуков". Кметът Фандъкова поиска да се запази паважа, защото ще се запази и духът на София. Част от общинските съветници са за оставане на гранитните кубчета, а другата искат асфалт.

Настилката раздели и скара дори съседи, живеещи на "Дондуков". Единият е раждан на ъгъла с "Бенковски", а другият на ъгъла с "Раковски". Едните искат паваж, а други асфалт. Министърът на културата подкрепи мнението за оставането на паветата. Няма разбирателство и няма угодия. При всички тези обществени обсъждания не излезе нито един специалист да обясни предимствата на гранитните кубчета и на асфалта.

Една част от столичани смятат, че паважът им е шумен, а другите, че напеченият от слънцето асфалт през летните месеци ще ги свари. От "Спаси София" пък искат да се обучат специалисти как се редят паветата, така че след 3 месеца улицата да не пропадне. Организацията излезе пред Столична с ултиматум от 10 точки.

Никой не знае каква ще е настилката на "Дондуков". Със сигурност обаче, Софийска вода на 4 юни ще открие ремонта. Те първи ще започнат с копаенето за смяна на водопроводната мрежа. А след това... 

Най-добре ще е Столична община да засади "Дондуков" с люцерна. Ще е меко и красиво, успокояващо и релаксиращо за изнервените софиянци, а разхождащите се коне с каруци от крайните квартали ще идват на паша в центъра. И пак ще има паметник на културата от местно значение!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама