Инфрабой е новият приятел и закрилник на децата

16:41, 01 юни 17 25 460 Шрифт:
Автор:

Инфрабой е името на новия служител на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Кръщаването му се състоя на детското тържество в чакалнята на Централна гара София.

Инфрабой (на колажа долу) ще участва в образователни филми и клипове и ще посочва и предпазва от опасности по жп гари и междугария. 

Той ще ги учи как да пресичат железопътните прелези, да се предпазват от поразяване от волтова дъга и др. Инициативата е част от дългосрочната кампания по безопасност на НКЖИ.

Снимка: БДЖ

Главният ревизор на НКЖИ инж. Бисер Минчев отправи апел към водачите на МПС да спазват правилата за движение при преминаване през прелези, защото според него това е много конфликтна точка, много опасна и винаги води не само до материални щети, но и до ранени и загинали.

Сред игри и забавления децата направиха десетки предложения за име на своя нов приятел и закрилник – Инфрабой, Рейлбой, Жепебой, Жели, ДОБИ (Децата Обичат Безопасните Игри), Релсоходко, Жепи, Желязко, Жепейко, Тудуфтудуф, Тадамтадам. 

Служителите на НКЖИ и представители на медиите също взеха присърце идеята и предложиха следните имена – Инфраволт, Релейчо, Тренчо, Волти, Виктор, Railboard, Жепейко, Траверсчо и др. Децата обаче гласуваха за Инфрабой.

Като подарък за детския празник и за своето активно участие, те получиха лакомства и знаменца с образа на новия герой. 

Децата имаха възможност да запечатат празника в снимка с шапката от униформата на дежурния ръководител (на вътрешния колаж), който осигурява движението на влаковете и заповедния диск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама