Дора Милева: Радвам се, че толкова висока оферта спечели търга

19:07, 01 юни 17 / Спорт 25 734 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Синдикът на ЦСКА Дора Милева със сигурност се превърна в най-известният юрист в спортните среди в България. Пред репортер на Topnovini.bg тя разкри подробности относно търга за активите на клуба и дали протичането му е било прозрачно.

Г-жо Милева, ръководството на ЦСКА разпространи съобщение, че ще подаде сигнал до прокуратурата и жалба до Министерството на правосъдието във връзка с Вашите действия, като Ви обвиняват, че сте допуснали подмяна на оферти от страна на фирмите и физическото лице, свързани с Кирил Домусчиев? Как ще коментирате това?

- Няма такава жалба, не ми е връчвана.

Протече ли всичко около търга прозрачно?

- Да, категорично. Всичко премина нормално. Имаше осигурен ред за провеждането му. Бяха допуснати всички участници до него. За което искам да благодаря на органите на реда, на главния секретар на МВР Маринов и шефа на РДВР Кърджали Момчилов. Нямаше никакви съмнителни обстоятелства около провеждането на търга.

Все пак не Ви ли се струва нелогично, че офертата, която спечели търга, е значително по-висока от следващата в цифрово изражение?

- Не мога да коментирам. За мен всяка по-висока оферта е добре дошла. Хубаво е, че получихме една много добра цена за активите на ЦСКА. Този факт ме радва.

Заявихте, че вас не Ви интересува произхода на парите, но щом се отнася за един значим в обществено и социално значение казус, не би ли трябвало въпросът да се проучи?

- Не. Синдикът няма нито задължение, нито право да изследва произхода на парите на участниците в търга. Няма такова вменено задължение.

А по закон има ли това право?

- Не, няма. По принцип, ако проявя любопитство, мога да тръгна да търся произхода на парите. Но си има достатъчно органи в тази държава, които могат да проследят това. За целта си има БОРКОР, банки и т.н. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама