Тодор Стойков: Не съм доволен от баскетболното съдийство, но не го коментирам

13:27, 02 юни 17 / Спорт 25 422 Шрифт:
Автор:

 "Не съм доволен от съдийството у нас, но не го коментирам", каза на пресконференция Тодор Стойков (на колажа в ляво), спортен директор на „Лукойл Академик“ - отборът, спечелил преди дни шампионската титла в Националната баскетболна лига. 

Той потърси сериозната мотивация у баскетболистите, водени от треньора Тони Дечев, за спечелването на златните медали, като отговор на някои изявления на още недоказали се, според него, млади треньори и играчи. Като цяло е доволен от този сезон, независимо от отпадането на тима от европейската сцена и втората поредна загуба за Купата на България.

В „Лукойл Академик“ все още нямат яснота за новия сезон, както при участието в европейските клубни турнири, така и за наредбата за предстоящото първенство у нас.

"Не искаме да участваме в европейски квалификации, но няма друг път", призна Стойков. 

"В момента у нас се води дискусия колко чужденци ще имат право да играят в първенството догодина и според броя им щяла да се прави селекция. Някои искат дори да няма чужденци, тогава ще изкупим 12-те най-силни български баскетболисти и дали ще има някакво първенство", зададе риторичен въпрос Стойков. 

Като състезател за купа УЛЕБ той е рекордьор по отбелязани точки – 987, и най-много асистенции – 169. Притежател е на първия трипъл-дабъл в УЛЕБ – 33 т., 13 борби и 10 асистенции.

"Договорът ми изтече, имам десетина дни време да анализирам целия си престой в „Лукойл Академик“ и да взема решение за бъдещето ми професионално развитие", обясни Тони Дечев липсата на информация дали остава треньор на шампионите или ще поеме към друг тим.

Този сезон той бил на двата полюса на емоциите - разочарование от отпадането от Шампионската лига и загубата на купата и спечелването на 26-та шампионска титла на „Лукойл Академик“. Доволен е, че през целия сезон е налагал родни играчи и е направил всичко възможно да няма разделение на българи и чужденци. 

"Аз винаги съм мотивиран за победа при всяка среща, но явно като цяло това е някаква слабост в отбора и този недостатък трябва да се отстрани", коментира загубите в отделните срещи треньорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама