Започват ремонтни дейности по столичния булевард „Дондуков“

15:33, 05 юни 17 25 637 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски
Активна строителна дейност по столичния бул. "Дондуков"започва от днес, разкри пред журналисти заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

От "Софийска вода" започват подмяна на инженерната инфраструктура по бул. "Дондуков" в участъка от "Кракра" до бул. "Васил Левски" в срок от около 60 дни. Едновременно с това изпълнителят започва ремонтните работи по ул. "Кракра", а след това - в посока към Министерския съвет.

Булевардът ще се ремонтира поетапно и постоянно ще има проходимост с по една лента в посока,като движението няма да се затваря изцяло.

Предстои премахването на релсовия път и на пътната настилка. Общият бюджет на проекта е 7,5 млн. лв. и включва изцяло ново строителство на релсовия път върху нова конструкция със съответните вибро и шумопоглъщащи елементи, нови тротоари с унипаваж, пренареждане на бордюрите, пренареждане на павираната настилка, която ще бъде направена по нов начин върху циментова подложка, така че тежкия трафик да не доведе до проблеми с настилката.

Организацията на движение по "Дондуков" след края на ремонта ще се запази в същия вид, информира още заместник-кметът Крусев.

През втората половина на юли - началото на август, започва ремонтът на "Дондуков" в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски".

Същевременно стана ясно, че паветата по бул. "Дондуков" няма да се подменят с асфалтобетон в никоя част. Решението е взето на базата на становище на Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ към Министерството на културата, което е със задължителен характер,

„Велоалея на този етап не се предвижда, защото по павирана настилка велосипед не би могъл да се управлява безопасно“, призна още Крусев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама