Арестуваха швед, изритал камериерка в главата

18:36, 06 юни 17 25 1035 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Шведски турист е арестуван за нанасяне на жесток ритник срещу нищо неподозираща камериерка в Слънчев бряг, съобщиха от прокуратурата. Пред журналисти в Съдебната палата бяха показани кадри, на които се вижда жестокостта на мъжа към чистачката в един от коридорите на хотела. Бруталното нападение стана известно още вчера. От полицията съобщиха, че то е извършено в събота вечерта, а агресивният турист е издирен и разпознат от жертвата. 

От видеото става ясно, че пострадалата жена e чистела фоайето на хотела, когато туристът се приближил. След малко тя е била ритната жестоко в главата и е изпаднала в безсъзнание.

Нападателят е задържан за 48 часа, като срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че шведът не е дал обяснение за причините, довели до бруталното нападение. Установява се дали той е употребил преди това алкохол или наркотици.

На брифинга бяха разкрити и подробности за стрелбата на 69-годишния мъж, който рани 9-годишно момче в Айтос. На 4 юни, в морския град, Васил С. прострелял детето с въздушна пушка. Той побеснял, че играещите деца вдигали шум под прозорците му. Затова бил излязъл и започнал да стреля. Уцелил с 4 сачми малолетното момче в тялото.

По време на претърсването на жилището на стрелеца, е открито преправено огнестрелно оръжие и 18 патрона за автомат "Калашников".

Повдигнати са му две обвинения - за причиняване на лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама