Благой Рагин за казуса с шведа и камериерката: Клиентът винаги е прав

19:07, 07 юни 17 25 1194 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Доста неочаквано изказване по случая със скандала с изританата в главата камериерка от шведски турист направи председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България Благой Рагин.

Според него, не трябвало да се шуми много по този случай, за да не си навлечем бойкот от страна на скандинавските туристи.

„Клиентите са със 17 различни вида характери и работещите в сферата на туризма трябва да се съобразяват със 17 различни вида характери. Неписаният закон е „С клиент не се спори“. Второто правило е „Клиентът винаги е прав“ и третото правило е „Усмивката винаги е задължителна“. Рискова е нашата професия“, каза Рагин пред „Нова телевизия“.

Той обясни, че се притеснявал от отзвука на случката сред скандинавските туристи, които били малко по-горделиви и много чувствителни хора.

„Преди 5 години имаше един подобен инцидент на един от баровете. Имаше сбиване и убийство. След това 5 години бойкотираха и не стъпиха тука.“

Според Рагин, тази година 250 млн. евро ще дойдат у нас само от пакети от скандинавски туристи, без да броим другите разходи.

„Дано собствениците на хотела да помогнат на камериерката. Бих и помогнал и материално, ако е моя служителка, но колкото по-бързо този инцидент отшуми, по-добре“, каза още председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама