Столичната община закрива 3 медицински центъра, единият е в Банкя

17:38, 08 юни 17 25 458 Шрифт:
Автор:

Три медицински центъра закрива Столична община. Единият е в Банкя, вторият в Красно село и третият - в Орландовци, научиtopnovini.bg. Решението за ликвидирането им бе одобрено днес на сесия на СОС. Причината е, че и трите имат лоши финансови резултати. В същото време обаче, ликвидацията няма да е проблем за живеещите наоколо столичани, тъй като са осигурени други медицински центрове в близост.

В Банкя медицинският център съществувал само заради 3 - 4 джипита. Поглъщал доста средства и не било оправдано. Сградата е стара и е пред срутване. В двора на медицинския център обаче има минерален извор. Засега идеята на общината е чрез публично-частно партньорство този извор да бъде отдаден за ползване и стопанисване, като се поеме ангажимент за ремонт на сградата.

Вторият медицински център в Красно село не можело да продължи да съществува, тъй като бил в жилищна сграда и хората се оплаквали. В близост има още 3 центъра, така че на живеещите в квартала е осигурена медицинска помощ.

В Орландовци, сградата, в която се намират кабинетите на личните лекари също е в много лошо състояние и всеки момент може да рухне. Затова решението е да се поставят два контейнера в двора и кабинетите на четиримата лекари да бъдат преместени там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама