Владо Илиев пред Topnovini: Ще съдя всеки, който ме клевети

15:49, 09 юни 17 / Спорт 25 695 Шрифт:
Автор:

Ще съдя всеки, който ме клевети. И да не искам трябва да стигнем до съда с господата, които ме обвиняват неоснователно. Това заяви специално за Topnovini.bg председателят на Българската федерация по автомобилизъм Владимир Илиев. По-рано днес бе съобщено, че ДАНС разпитват членове на УС на централата във връзка със сигнал на Стефан Златев от Казанлък срещу едноличното управление на федерацията от Владимир Илиев. 

"На всички в УС им е ясно, че има една група хора, които се борят за мястото на Илиев. От там идват и атаките. Защо не се бориха за председателския пост преди две години, когато федерацията бе затънала в дългове", казват хора от автомобилните среди.

"Федерацията няма 300 000 лв. бюджет, откъде да ги изразходвам еднолично тези пари.  С тези хора очевидно имаме разминавания във вижданията за развитието на автомобилния спорт. Първо ме наклеветиха пред Министерството на младежта и спорта. Минаха проверките и ревизиите от НАП и други институции. Преди два месеца имахме Общо събрание и всички единодушно приеха отчета, който направих. Сега изведнъж се сещат и говорят глупости. Не мога само да разбера, как всеки може да злоупотребява с името на ДАНС. Ако някой се страхуват, мен не ме е страх. Федерацията е сдружение с нестопанска цел в обществена полза и всичко е ясно и прозрачно. За всеки лев имаме документи", заяви пред Topnovini.bg Владимир Илиев.

Известният от близкото минало автомобилен състезател и баща на един от най-добрите наши автомобилисти Димитър Илиев пое федерацията преди две години. Тогава в сметката на централата не е имало и стотинки, а само дългове от 150 000 лв. В момента по сметката има 150 000 лв., потвърдиха хора от УС на федерацията. Илиев отдавна се е доказал като състезател, треньор и ръководител, избрахме го защото е професионалист и имахме нужда от човек, който да спаси автомобилния спорт у нас, признават треньори и състезатели. 

Преди месеци Илиев е успял да спечели финансиране по проект пред Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). "Вече имаме и подписан договор за 50 000 евро. Търсим финансиране отвън, за да купим материална част", обясни той. Преди време пак Илиев успял да спаси федерацията от финансов колапс с договор от БСТ. Иначе централата по автомобилизъм не получава финансиране и се издържа от членския внос на клубовете и лицензите на състезателите.

Между членове на УС има интриги и това се прехвърля върху спорта, което най-глупавото нещо, коментират ситуация автомобилисти. До момента Илиев не е викан за разпити от прокуратурата, нито от ДАНС. Утре федерацията има извънредно Общо събрание. Според хора от автомобилните среди няма да се случи нищо по-различно от предходното, преди 2 месеца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Топ Новини София
sofia.topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама