Блокираха изпитите за шофьори в София

16:51, 09 юни 17 25 759 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Изпитите за шофьори в София и региона бяха блокирани заради пореден корупционен скандал в ДАИ и арести на служители. В сряда следобед антимафиоти от ГДБОП влязоха в централата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и иззеха компютри и документи. Вечерта последваха и арести.

Вчера от прокуратурата обобщиха, че са били арестувани общо 14 души - основно служители на агенцията, но и двама собственици на автошколи.

Арестуваните са изпитващи от звеното, което провежда изпити на кандидати от София-област. Разследващите смятат, че те са участвали в организирана престъпна група за вземане и даване на подкупи. Пред ГДБОП един от арестуваните обяснил, че вземали пари само от хора, които не могат да карат. Способните обаче преминавали, без да им се иска рушвет.

При обиските на арестуваните са открити над 115 хил. лв. При едно от претърсванията са иззети около 15 хил. лв., скрити в книги. Засега не е ясно колко от арестуваните ще получат обвинение.

Това е поредната акция срещу корупцията в ДАИ. Миналата година ГДБОП и прокуратурата арестуваха друга група, за чийто лидер бе посочен тогавашният началник на структурата Цветелин Цветанов. В момента делото се намира на първа инстанция.

Въпреки че ДАИ е на подчинение на транспортното министерство, от изявленията на прокуратурата стана ясно, че няма да се търси отговорност от политическото ръководство или от чиновници по високите етажи на ведомството. Разследващите дори благодариха за съдействието на транспортното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама