Студенти, ученици, учители и треньори се включват в 35-та сесия на Олимпийската академия

18:24, 09 юни 17 25 430 Шрифт:
Автор:

Близо 100 студенти, ученици, учители, треньори и лектори от осем университета, десет училища и шест олимпийски клуба в страната започнаха работа в 35-та сесия на Националната олимпийска академия (НОА), съобщават организаторите. 

Проявата е в Албена и за пети път в сесията се включват и преподаватели. Целта на тяхното привличане е да се разработят програми за олимпийско възпитание и образование в системата на висшите и средни училища. 

Сесията  бе открита в присъствието на много гости от цяла Европа, личности с авторитет в олимпийското движение. 

Тази година темата на сесията е „Разпространение на олимпийските ценности – предизвикателството на нашето време”. 

В програмата са предвидени изключително интересни презентации, дискусии и лекции, допълнени със заседания по секции, състезания и други активности. Сред лекторите са Белчо Горанов - „Съвременни проблеми и тенденции в развитието на олимпийското движение“, Анатоли Илиев - „Предизвикателствата на проекта Европейски столици на спорта“, Тодор Шабански - „По средата на Програма 2020 – Олимпийските игри на кръстопът“, доц. Иван Сандански - „Вдъхновяването на младите хора - сърцевината на Олимпийския проект“, Боряна Тончева - „Хуманните измерения на спорта и ролята на журналистиката“, проф. Лозан Митев - „Бъдещето на олимпийските ценности в Европейското пространство“ и др.

Форумът завършва в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама