НВИМ дари стотици татковци и техните деца с незабравим празник

17:16, 10 юни 17 25 725 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Със свободен вход и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) се проведе празникът за Деня на бащата, посветен на специалната връзка между детето и таткото. Стотици семейства се стекоха да се порадват на част от авиацията и бойните машини на славната някога българска армия. 

Организаторите на празника бяха приготвили множество изненади за гостите. Малките посетители можеха да влязат в хеликоптер "Ми-24", в самоходна минохвъргачка и в ракетен комплекс. Те можеха да  усетят какво е чувството да се качат и в специализиран автомобил за пътна помощ, както и в други интересни машини. Специално за събитието, всички желаещи можеха да погледнат съвсем отблизо военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“ и високопроходима линейка.

Бащите от своя страна можеха да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител "JAS-39 Gripen". Децата пък се снимаха от кабината на комбиниран багер-товарач и влекач, които можеха да ги получат и във вид на магнит.

 

Малко след 15:00 часа пристигна и специалният гост на празника - Марио Бакалов -  българинът, който пилотира най-големия пътнически самолет в света. Той раздаде снимки с автографи на малките си почитатели и разказа какво е усещането да летиш в облаците и как се управлява такава голяма въздушна машина.

Празникът ще продължи до 18:00 часа, когато вратите на музея затварят, но денят ще остане незабравим в сърцата и душите на татковците и техните прекрасни деца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама