Осем медала за българите на Балканиадата по тенис на маса

11:59, 12 юни 17 / Спорт 25 410 Шрифт:
Автор:

Осем медала – два сребърни и шест бронзови, спечелиха българските състезатели на завършилата в Албена ХХV Балканиада по тенис на маса за кадети и кадетки, юноши и девойки. В състезанието участваха рекорден брой държави – 10 (Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, Македония, Черна гора, Косово, Албания и България).

В отборната надпревара силно се представиха българските кадети, които бяха изпреварени единствено от традиционно силните румънци. Очакваше се повече от представянето на юношите и девойките, които заеха третите места. Четвърти останаха кадетките.

С най-много отличия състезанието завърши Мария Йовкова, но от нея се очакваше дори балканска титла. Все пак Йовкова спечели сребро на двойки девойки (заедно с Есин Саид) и бронз на сингъл и на смесени двойки (със Стефан Тодоров). Трето място заеха при юношите Стефан Тодоров и Константин Вътов, както и кадетките Калина Христова и Ивет Илиева. От Тодоров също се очакваше по-предно класиране, само преди седмица той участва на световното първенство за мъже и жени в Дюселдорф.

Снимка: Topnovini.bg

От Албена с най-много отличия си тръгнаха представителите на Румъния – 18, които бяха отличени със специалната награда, учредена в памет на най-дългогодишния български треньор и член на Техническия комитет към Международната федерация Йото Дряновски.

На официалното закриване на балканските игри председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов предаде знамето на игрите на следващия домакин - Черна гора.

"Изключителна организация и условия за истинско съперничество, до сега нямаме провеждане на такава балканиада", сподели пред Топновини генералният секретар на Балканската федерация Милорад Тръпковски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама