Обявиха победителите в международния конкурс по програмиране CodeIT на официална церемония в София 

12:19, 13 юни 17 25 701 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

На официална церемония бяха обявени победителите в международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт и под патронажа на Президента на България Румен Радев.

Победител в CodeIT е Александър Георгиев от София, Principal Software Engineer в Skyscanner и дългогодишен участник в CodeIT, на второ място е Ивайло Странджев – София, Мachine Learning Engineer в HyperScience, а трети е голямата изненада на сезон 2016/17 Мартин Копчев – седмокласник от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово, който въпреки възрастта си се състезава в основната група.

На официалната церемония присъстваха дипломати, представители на правителствения сектор, бизнеса, неправителствени организации, ИТ асоциации, преподаватели от най-престижните образователни институции в България.

Водещ на събитието беше Елена Маринова, Президент на Мусала Софт, а сред специалните гости на събитието бяха Росен Плевнелиев, Дончо Барбалов – зам. кмет на Столична община, акад. Юлиан Ревалски – председател на БАН, Н. Пр. Марян Гьорчев – посланик на Република Македония в Република България, Проф. Георги Михов – Ректор на Технически университет и много други.

В писмено обръщение към състезатели и гости Президентът на Република България Румен Радев сподели:

„Съизмеримо с най-престижните турнири по програмиране в света, CodeIT неизменно поддържа интереса на ИТ общността с предизвикателствата към участниците и с дързостта на техните решения.”

CodeIT е най-старият частен международен конкурс по информатика и състезателно програмиране. Състезанието протича ежегодно в 6 онлайн кръга и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България.

До големия финал достигат 12-те най-добри състезатели през сезона, а финалният кръг и награждаването на участниците в конкурса се провежда под патронажа на Президента на Република България. Почетен председател на журито в конкурса е Красимир Манев – президент на Международната олимпиада по информатика /IOI/ и председател на инициативния комитет на първата европейска младежка олимпиада по информатика, България 2017.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама