Протест с цветя срещу съдебната ни система преди делото на Емилия Ковачева 

15:33, 13 юни 17 25 907 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Пред Съдебната палата в София се проведе протест под наслов "Справедливост за малката Никол". Родителите на детето призовават да се остави цвете пред Софийския градски съд в знак на подкрепа към вече 2-годишната Никол и в знак на протест за това как работи съдебната система в България. 

"Изминаха 2 години, а г-жа Ковачева все още е на свобода срещу парична гаранция от 1500 лв.", подчертават родителите на жестоко битото новородено.

Родителите се притесняват, че накрая може да оправдаят Емилия Ковачева, или тя да се размине с по-лека присъда. 

Малко по-късно започна и делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена, че е пребила новороденото бебе. В крайна сметка, процесът за пореден път бе отложен. Оказа се, че лоши метеорологични условия и празници не позволили на адвоката на обвиняемата да се запознае с фактите по делото. Не е готова и антропологичната експертиза, която трябва да каже дали именно Ковачева е на клиповете, запечатали побоя над малката Никол.

Инцидентът стана в края на април 2015 година, а записите от побоя над детето потресоха цяла България. Повече от две години акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на новородено, а докато беше разследвана, стана ясно, че е удряла и други бебета. Срещу нея има и второ дело, но за причиняване на лека телесна повреда над друго новородено.

Бебето Никол тогава се пребори за живота си, но остана дълго време под лекарско наблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама