Толерантна или не, Десислава Радева изрази позицията на обикновения българин

09:41, 14 юни 17 25 933 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Един пост във Фейсбук предизвика голямо вълнение в последните дни - изказването на съпругата на президента на България Десислава Радева, в което тя призова участниците в гей прайда да не преиграват с нарушаването на техните права. Не знам каква е причината за написването на този пост от първата дама, но се радвам, че той е факт. Причината е, че полученият отзвук свали окончателно всички маски на “толерантността” на някои хора. 

Знайни и незнайни “войни” излязоха под светлините на прожекторите, за да ни изкрещят колко нетолерантна е госпожа Радева. Този път обаче, в кресливия си гняв, част от тях разкриха уродливото лице на истинската си същност. Не успях да се запозная с цялото словоблудство по темата, но едно конкретно изказване се отличи в безумието си.

Някой си Николай Хаджигенов (забележете адвокат по човешки права) заяви: „В една нормална държава след подобно изказване те (семейство Радеви) щяха да са замервани с камъни още на същата сутрин”. Не знам каква е представата за“нормална държава” на господин Хаджигенов, но аз определено не бих искал да живея в такава страна, където хора биват замеряни с камъни за изразяването на личното си мнение в интернет пространството.

На всичкото отгоре въпросният господин се опитва да изкара госпожа Радева нетолерантна. Каква ирония, нали?

Често се задава въпросът, дали госпожа Радева има право да пише подобно нещо. Тук трябва да уточним, че тя е първа дама и не заема държавен пост. Защо да няма правото да изрази гражданската си позиция? Ограничаването на правото на свободно мнение със сигурност не е белег на толерантност.

Ако госпожа Радева е нетолерантна, то почти всеки българин е такъв. Защото изказването на първата дама съвпада с мнението на голяма част от българското общество. Причината за това обаче, не е хомофобия, нито нетолерантност, а се корени в нахалството на пропагандиращите за еднополова любов.

Тяхната теза е, че гей прайдовете са борба за права, защото те са дискриминирани. Никой обаче, така и не можа достатъчно аргументирано да обясни в какво точно се състои тяхната онеправданост. Какво пречи утре зоофилите или педофилите да започнат да протестират за повече права? 

Трябва веднъж завинаги да стане ясно, че свободата на личността стига дотам, докъдето не нарушава правата на останалите.

Истината е, че гей прайда наруши конституционното право на свободно придвижване на хора из центъра на София,нали така? Българското общество беше принудено да се съобрази с това, но, уверявам ви, че ефектът не се изрази в повече толерантност, а в цветисти благословии по адрес на “протестиращите”.

Организаторите на прайда обаче, не са глупаци, нито наивници. Те отлично познават нагласите в българското общество и, за разлика от обикновените хомосексуалисти, са напълно наясно с отзвука, който ще се получи от него. Техните цели са различни и могат да бъдат обект на доста сериозен и задълбочен анализ. Моята публикация обаче не е насочена към тях. Те са хора, чиято работа е да насаждат чужди влияния и нагласи и да извличат ползи от това.

Искам да достигна до “обикновените” хора. Независимо от тяхната сексуалност и нагласи. Различната ориентация,вкусове и разбирания са личен избор. Замислете си, дали искате да бъдете оценявани според вашите лични качества, постижения и човещина или според... сексуалната ви ориентация. Цялото това парадиране със сексуалността е изкуствено и няма как да има какъвто и да било положителен ефект. Опитът непрекъснато да се търсят различията постига единствено разделение на хората. Всеки един от нас е различен, със своя индивидуалност, качества и разбирания, но нали целта е да сме единни в многообразието си?

Десислава Радева съвсем правилно посочва, че има много по-онеправдани групи от населението от хомосексуалистите. Пенсионерите са принудени да оцеляват често с по-малко средства от необходимите дори за продоволствените нужди на физическото им оцеляване. Хората с увреждания пък нямат почти никакви възможности за нормален живот и условия, предполагащи специалните им нужди. Почти всяка отделна обществена група или прослойка може да намери аргументи, с които да докаже, че по някакъв начин е дискриминирана и онеправдана. Това означава ли, че трябва всички да правим прайдове? Така спокойно може да се затваря центъра на София всеки ден, защото дадена група има свои искания.

Последно за толерантността. Аз съм нетолерантен към непрекъснатите нагли измами с обществени поръчки,раболепното поведение на политиците и липсата на защита на националните ни интереси, войната по пътищата,изсичането на горите, простотията  във всичките й форми, както и кресливите борци “за права”.

За мен би било радост, ако първата дама е също толкова “нетолерантна” към тези неща. А онези “толерантните”, които смятат, че в “нормална държава” трябва да се замерят хората с камъни, защото са изказали лично мнение, те се разкриха. И вече никоя маска и лозунг не може да скрие истинската им същност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама