Христо Стоичков с ново мото: „Който не чете, не печели!“

14:37, 14 юни 17 25 695 Шрифт:
Автор:

"Знаете, че моето мото беше „Който не играе, не печели“, но от днес и вас ви съветвам то да е „Който не чете, не печели“, така се обърна Христо Стоичков към стотиците си почитатели, дошли на представянето на новата му книга "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8".

"Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от"моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар". Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции", казва във въведението Стоичков за своите 88 правила.

След стълпотворението около официалното откриване пред НДК, десетки негови почитатели търпеливо се наредиха на опашка в горещия юнски ден, за да получат автограф от футболната легенда, прочут и с прякора Камата. 

 

Да уважат прочутия българин бяха дошли и известни имена във футбола и спорта като Димитър Пенев, с когото са свързани българските успехи на Стоичков, членът на ИБ на БОК Стефан Китов (и двамата на колажа долу) и др. 

 

"Книгата, която е писана три години, вече е преведена на английски, подготвя се и испанския текст", споделиха пред репортер на Топновини редакторите – спортните журналисти Тодор Шабански и Владимир Памуков (на колажа долу). Испанското издание главно ще бъде предназначено за Мексико, където в телевизия „Спортвижън“ работи Камата.

 

Предстои през есента на тази година да започне написването и на автобиографична книга за живота на Стоичков, научи Топновини. Предполага се, че ако "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8" е образователна, то изпъстреният с много любопитни моменти живот на носителя на Златната топка ще предизвика не по-малък интерес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама