Легендарни спортисти ще се включат в инициативата „Живей активно“ в столицата

15:10, 14 юни 17 25 791 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Едни от най-обичаните български спортисти ще се включат в традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Живей активно в 10.00 часа на 18 юни 2017 г.

Гимнастичката Любомира Казанова, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката ще карат колело, а Тереза Маринова и Владо Николов ще бягат с препятствия по време на инициативата на Живей активно в София.

Пред театър „София“ златното момиче Любомира Казанова, баскетболният треньор Тити Папазов и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Колоездачите ще преминат по бул. Евлоги Георгиев до НДК.

Тримата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно със сдружение „Велоразходка“ и всички малки и големи колоездачи. Те ще покажат колко удобно, здравословно, природосъобразно и забавно е да се придвижваш с велосипед.

Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в похода от паметника на Съветската армия, велосипедистите ще финишират на НДК, където ще бъде даден официалният старт на иницитивата.

Отново в 10.00 ч. на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия по алеите на Националния дворец на културата с олимпийската шампионка Тереза Маринова и бившия капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов.

Легендарните спортисти ще дадат пример на всички присъстващи как активният начин на живот и балансираното хранене могат да ни заредят с енергия и добро настроение.

Живей активно ще обърне внимание и на домашните любимци. За първи път в България ще се проведе маратон с кучета – от 9.30 ч. на входа на Южния парк от бул. Витоша. Трасето е с дължина 1,5 километра, а до момента над 300 собственици са заявили участие в надпреварата.

На английската поляна в 11:00 ч. Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката ще организират волейболен урнир, ще се заредим с енергия и с таебо и карате.

Ще се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова. Йога за майки с бебета, лекарски съвети за храненето на бебетата, ще има и игри с Боги от БГ радио.

Налице ще е и кампания за разделно събиране на боклук. Ще бъде организиран и традиционният турнир по футбол.

В 18:30 ч. на голямата сцена ще приключим активния ден със забавление. Dara, Кристиян Костов и Павел и Венци Венц ще ни залеят участниците с нова доза енергия, музика и емоции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама