Стигането до зала „София“ и Националния тенис център е по партизански

16:07, 15 юни 17 25 475 Шрифт:
Автор:

Искате да участвате в състезание в зала „София“, да поиграете вие, или детето ви тенис на Националния тенис център? Трябва да сте спокойни хора или да си вземете нерви назаем. Стигането до двата спортни обекта става само ходом. В „белите“ страни това се приема като недомислица. У нас, казват, грижа за чист въздух.

Пет са алеите (без да броим малките пътечки), по които може да се навлезе в Борисовата градина от ул. „Незабравка“ в кв. "Изток". Трябва предварително да сте запознати с името й, защото никъде няма указателна табела. Няма и тротоари. В пиковите часове, когато колите пъплят в двете посоки, да се движиш на собствен ход е рисково преживяване.

Жителите на кв. „Изток“ държат петте алеи да са си само техни. По тази причина около домовете им всеки ден паркират, ако разбира се са късметлии, спортуващите. А съвестните хукват към залата и кортовете, нарамили екипировката, за да получат поредната порция физическо натоварване – за здраве!

 

Разбира се, българинът е човек изобретателен. И трудностите не го плашат. Влизането по досегашния начин – през най-широката алея, е успешно възпрепятстван. Знаци, а вече и сериозни каменни саксии наистина са трудно преодолими. Остава алеята, която започва непосредствено от Парк Хотел Москва. Там препятствието, освен знаците, е и мизерна бариера, която обаче от повече от две седмици не работи. За нея отговарят „Зелени системи“. За тях пък асфалтовата площадка пред Зала „София“ е зелена площ и наказанието за паркираните там промъкнали се автомобили започва от сумата 50 лв., според "ужилени". От кабинета на кмета на „Изток“ не можаха да отговорят каква е тяхната ангажираност към нарушенията.

Има още една възможност да се доберете до зала „София“ с автомобил – по една полукриминална алея с полуасфалтова настилка. Но това е път само за "просветените". Разминаването на две коли изисква завидни технически умения.

 

От администрацията на Националния тенис център обясниха, че единствено може да запишат номера на автомобила и да се чака разрешение от „Зелени системи“. На каква база камерата ще разпознава номера на бариерата – не е ясно. Ядосани родители на малки тенисисти споделят, че ако ви се намират 250-300 лв., гарантирано няма да замърсявате въздуха с автомобила, но ако джобът ви е скъсан, „да маате пеш“.

Пеш обаче да „маат“, особено по тъмно, могат само смелите. По централната алея осветлението било като в дискотека, но лятото било супер, защото природата била благосклонна и до късно осветявала пътя. По другата алея, след бариерата, по-съобразителните си носели фенерче. Там няма лампи и никога не е имало. Песимистите твърдят, че няма и да има. На бариерата обаче има денонощно човек, който ръчно вдига бариерата. Който минал - минал!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама