Детски песни под звездите огласиха столичен квартал

14:29, 17 юни 17 25 710 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Вчера бе първата фестивална вечер на третия Международен музикален фестивал „Вярвай, искай, можеш”. Той се организира от Център за изкуства „Зорница” и Столична община район „Банкя.

Отдавна Банкя не бе слушала такива талантливи изпълнения на деца от 5 до 16 години. Всяко от децата впечатли със свой начин на пеене, стил, визия и очарование. За изненада на всички дори и публиката пропя. С „Happy birthday” тя  поздрави за седмия рожден ден малката Елица. Рожденичката пусна три балона с едно намислено от нея желание  в небето на Банкя, което сбъдва най-красивите и  съкровени мечт

Съсредоточени в изпълненията си, след тях и преди тях, малките певци бяха просто деца, които играеха с топки в парк „Ротонда” или ги гонеха с пръчки, когато паднеха във фонтана, позираха за снимки за сайта и фейсбук страницата ни и просто по детски се забавляваха. Те се аплодираха помежду си и след изпълненията с прегръдки се подкрепяха едно друго без следа от ревност. Вчера Банкя се насити на чиста детска радост.

Снимка: Румяна Николова

Песните се оценяваха от професионално жури, в което участва, популярния български композитор, аранжьор, продуцент и изпълнител Асен Драгнев, а сред имената на Детското жури се откроява това на българската участничка в детската Евровизия за 2016 година Лидия Ганева. Всички членове на двете журита, получиха дар от общината модел на Ротондата, която през  цялата вечер напомняше на журито и присъстващите, че това е един от символите на вечерта и фестивала.

Първата фестивална вечер бе открита от заместник-кмета по културата Пламен Симеонов и от директора на фестивала Галина Иванова и премина под патронажа на кмета на района Рангел Марков.

Снимка: Румяна Николова

Днес от 18:30 часа в парк „Ротонда” предстои втората фестивална вечер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама