Роденият в България Дюк Наумеруе спечели злато на СК по кик бокс

09:42, 19 юни 17 / Спорт 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният и европейски шампион от 2013, 2014 и 2015 г. Дюк Нуамеруе (ABC FIGHT CLUB) спечели два златни медала на Световната купа по кик бокс в Римини, Италия. Това е първото му международно състезание след близо година и половина пауза след тежката автомобилна катастрофа, в която пострада заедно със сестра си Джоана през 2016 г.

Дюк Нуамеруе е роден в София през 1989 г. Тренира таекуон-до ITF и кик бокс. Той е европейски шампион по таекуон-до, двукратен световен и европейски шампион по кик бокс, многократен медалист от национални и световни първенства и държавен шампион по таекуон-до и кик бокс.

 

В неделя, 18 юни 2017 г., Дюк Нуамеруе извоюва първите места в категориите мъже до 84 кг в стилове кик лайт и лайт контакт. На кик лайт той спечели срещите си срещу състезатели от Словакия, Италия, Франция и България, а на лайт контакт победи съперници от Англия, Русия и Италия. С поредицата победи над състезатели от различни държави той категорично затвърди мястото си сред световния елит на кик бокса, където е неизменно в последните няколко години.

На Световната купа по кик бокс Bestfighter Дюк се състезава в националния отбор на България. Той заслужи мястото си в представителния тим след двете спечелени държавни титли за 2017 г. в стиловете кик лайт и лайт контакт. Тазгодишният Bestfighter събра над 1800 състезатели от 40 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама