Цигански каруци сеят зарази с фекалии на метри от детска градина в Дружба 1

17:04, 19 юни 17 25 635 Шрифт:
Автор:

Цигански каруци правят стотица курсове на ден, а конете им минират с фекалиите си постоянно междублоковите улици в столичния квартал Дружба 1. По цял ден на гърба на магазин от голяма родна хранителна верига в квартала има дежурна каруца. 

Откакто контейнерите за смет са затворени в ламаринено помещение, ромите стоят и чакат на опашка. Така често се събират и по две каруци, видя репортер на Topnovini.bg.

Изнасящите скапани домати и други хранителни продукти за боклука служители на магазина ги раздават на циганите. Често ги снабдяват и с празни пластмасови кофи от сирене. 

Конете пък редовно ги хранят със скапано зеле и цялата тази гнилоч и смрад се разнася из квартала.

Снимка: Topnovini.bg

"Виновни са тези от хранителната верига, които им дават продукти. Тук им стана като разпределителен пункт", гневят се живеещите около блок 4, които са най-потърпевши от ромските навици.

От циганските каруци ръце е вдигнал и районният кмет на Искър Ивайло Цеков. Той редовно изпраща хора да чистят мръсотията, но след час най-много пак е същата свинщина край трафопоста, на гърба на супермаркета, а в съседство има детска градина. 

Дворът на заведението е само на една ограда от мрежа от мръсотията и вонята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама