Дъщеря на наша баскетболистка играе в националния на Италия

09:57, 20 юни 17 / Спорт 25 542 Шрифт:
Автор:

На продължаващото в Чехия европейско първенство по баскетбол за жени в отбора на Италия играе дъщерята на известната в миналото състезателка на „Славия“ Сашка Александрова. 24-годишната Александра Формика (на снимката) е чувствително по-висока от майка си със своя ръст от 190 см. Тя претърпя тежка контузия, но се върна успешно на терена. Италианките прескочиха първата фаза на шампионата на Стария континент след трудна победа над Словакия с 68:61.

Директно за четвъртфиналната фаза се класираха лидерите в групите Турция, Франция, Испания и Белгия, а техни съперници ще бъдат победителите от осмина финалните двойките Италия – Унгария, Сърбия – Латвия, Словакия – Украйна и Гърция – Русия. Двубоите са тази вечер.

От по нататъшно участие отпаднаха заелите четвъртото място в групите Беларус, Словения, Черна гора и домакините от Чехия.

В индивидуалната статистика най-резултатна и с най-висок Коефициент на полезно действие е сръбкинята Соня Петрович (28 г. 189 см) – съответно 20,5 т. и КПД 26 средно на среща. №1 по асистенции е 37-годишната черногорка Йелена Шекерович с 6,3, а с най-много овладени топки под кошовете е 192-сантиметровата латвийка Аните Щейнберг – 9,4 средно на мач.

Новият европейски шампион ще бъде излъчен на 25 юни. На последното първенство златните медали за първи път в историята на шампионата спечелиха сръбските баскетболистки. Първият шампион на Европа е Италия през 1938 г., с най-много титли – 20, е СССР. България също е в списъка на шампионите – злато през далечната 1958 г. в Лодз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама