Злато и сребро за параспортиста Денислав Коджабашев

12:45, 20 юни 17 25 442 Шрифт:
Автор:

С титла и бронзов медал се завърна от Байройт най-добрият ни паратенисист на маса Денислав Коджабашев (третият от ляво надясно на снимката). В отборната надпревара на Откритото първенство на Германия за хора с увреждания той спечели златото, заедно с черногореца Филип Радович. В групата двамата постигнаха чисти победи от по 2:0 срещу Египет и Украйна, на полуфинала надиграха категорично смесения отбор на Дания и Ирландия (2:0) и не по-малко бяха убедителни в спора за титлата срещу представителите на Русия – 2:0. Треньор на отбора е националният наставник на България Асен Асенов.

В надпреварата на сингъл Кодж двойки на световното първенство в Дюселдорф преди около месец, нямаше проблем в срещите си в групата. Срещу поляка Игор Мижтал чиста победа от 2:0, а срещу ирландеца Томас Антъни Дейвис – 3:2. На четвъртфинала срещу холандеца Емануел Ферейра Мартинес Коджабашев даде само един гейм на съперника, но на полуфинала загуби от Кристиан Гардош с 1:3. Австриецът е постоянен съперник на Денислав, като успя да го победи в драматичен четвъртфинален мач на олимпиадата в Рио, а след това българина го надигра на световното първенство.

„Срещу Гардош не дадох всичко, на което съм способен, защото евентуална победа ме подреждаше по-напред от него и така за европейското първенство в началото на октомври в Словения се падаше да играя заедно с поляка Патрик Чойновски, който спечели турнира в Германия“, каза за Топновини Коджабашев. Той похвали домакините, които традиционно предлагат на състезателите отлични условия и зрителски интерес. „Всички параспортисти се познаваме много добре, едно задружно приятелско общество сме извън терена, но това не пречи всеки да се стреми към победата“, сподели още Коджабашев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама