Директорката на техникума по туризъм: Битата учителка е с натъртвания

09:05, 21 юни 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Битата вчера учителка от техникума по туризъм вече е вкъщи. Тя е с натъртвания, прегледана е и изписана. Това обясни директорът на училището Анотанета Джонева. 16-годишен ученик влязъл в учителската стая и нападнал учителката по етика и право. Първо е блъска, сваля я на земята, след това я рита и хвърля стол върху нея, разказа директорката.

"В края на миналата седмица учителите забелязаха, че ученикът е неспокоен и бях уведомена. Разпоредих среща с родителите и в петък поканихме майката. На срещата са били майката, педагогическият съветник и помощник-директорът. И в това време става инцидентът. Ученикът изтичал на втория етаж, влязъл в учителската стая и е блъснал учителката по етика. Не съм свидетел, това е от думите на колегите. Нямаме информация за конфликт между тях. Ученикът е имал текуща слаба оценка, но не е бил оформен като годишна оценка, все още тече учебният срок. Учителката е прегледана, има леко натъртваме в къщи си и се води досъдебно производство", разказа директорката.

"Когато ме уведомиха се обадих ва 112 а пом.-директорката отиде да извика полицейските инспектори, които са близо. Майката също беше притеснена. Преди това не сме имали проблеми с него. Ученикът не е отличен ученик, но не и от най-слабите", обясни Джонева.

Тя заяви, че няма информация за семейството. Започва процедура за определяне на наказанието на тийнейджъра. Първо класният ръководител трябва да представи мотивиран доклад за случилото се, а след това Педагогическия съвет ще определи санкцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама