БСП атакуват Столична община за затворена улица

10:29, 21 юни 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Станахме свидетели на поредните необмислени действия на кметската администрация. Това пишат от грубата на общинските съветници на БСП в писмо до медиите. По неясни и нелогични причини и извън всякакви професионални стандарти, в първия делничен ден, в най-натовареното време – 10 часа, някой е решил, че трябва да бъдат затворени централни улици, за да бъдат измити. Въпреки, че дни наред в София валя.

Този път оправданията няма да минат. Някой трябва да поеме отговорността за това как се планира и извършава почистването на улиците в столицата. По какви графици, кой с кого ги е съгласувал, има ли синхрон с управлението на трафика, кой и защо се е разпоредил тези дейности да се извършват в разгара на работния ден, а не в късните или ранните часове на деня, така както е световната практика.

Ако някой си е въобразил, че тази показност ще компенсира очевадното лошо управление на дейностите по почистването на улиците, което е и една от основните причини за замърсяването на въздуха с финни прахови частици, то този „управленец“ трябва да бъде назован поименно и да поеме отговорността за създадения хаос в центъра на София.

За никого не е тайна, че софийските улици не се мият редовно и ритмично. През миналата година, към 30 септември, не бяха усвоени 25% от предвидените средства за лятно почистване - за "Миене с автоцистерна с маркуч на улици, тротоари, площади и алеи", както и за "Миене с автоцистерна с дюзи на улици и площади". Има и редица сигнали, че в редките случаи, когато се мият улици в крайните квартали, се използва питийна вода, вместо промишлена, което е грубо нарушение на правилата.

Днешният гаф, с неадекватното решения за миене на централни улици посред бял ден, е поредното доказателство, че в Столична община цари хаос. Градът е оставен на автопилот. Отделните сектори действат без никаква координация по между си.

Когато лявата ръка не знае какво прави дясната, това означава, че главата не си е на мястото. Всички знаем кой е начело на Столична община. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама