1/3 от конната база на Славия стана паркинг за автобусите на "Земляне"

15:37, 21 юни 17 / Спорт 25 371 Шрифт:
Автор:

Отрязаха една трета от конната база Славия и я дариха на Столична община. Това реши днес на редовното си заседание правителството. 27 декара вече са прехвърлени от НСБ на общината. На това място вече е построен паркинг  за автобусите на "Земляне".

"Цялата база е 90 декара, а половината от отрязания терен е тревен плац за тренировки и състезание. Ако базата беше на дадена на федерацията по конен спорт тогава щяхме да се борим за собствеността, но тя е на НСБ, чийто принципал е спортното министерство", обясни пред Topnovini.bg вицепрезидентът на централата д-р Крум Рашков.

"Да, метрото е национален обект, но поне трябваше от метрото да изпълнят обещанията си", коментира той. Във взетата за паркинг на автобусите земя попадат торището и сеновала на конната база. Обещанието е било да се направи път и нови торище и сеновал, които са необходими за функционирането на конната база. Това до момента обаче не е направено, а оправданието е, че строителят не е получил проект от НСБ.

Днес всъщност с решението си Министерски съвет е узаконил прехвърлянето на земята. Иначе тя отдавна е взета, но през изминалите месеци не е плащан наем на НСБ за ползването й. Така с благословията на спортният министър Красен Кралев спортното съоръжение може и да спре да функционира.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама