Нападателят на ученика от столичното 23-то СОУ е установен и привлечен като обвиняем

12:28, 22 юни 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нападателят на петнадесетгодишния ученик от столичното 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри" е установен и привлечен като обвиняем.

На 16 юни пострадалият К. Д. се намирал пред учебното заведение, когато към него се приближило непознато момче, което го нападнало, със сила издърпало тениската, с която бил облечен пострадалият, като впоследствие му нанесъл еднократен удар в областта на лицето и избягал.

В хода на образуваното срещу неизвестен извършител досъдебно производство, ръководено от Софийска районна прокуратура, са проведени редица оперативно-издирвателни мероприятия, при които като извършител на деянието е установен шестнадесетгодишният А.Ц.

На 21 юни нападателят е привлечен като обвиняем за грабеж, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода” от три до десет години. Към момента на извършването на деянието обвиняемият А.Ц. не е бил осъждан. С цел да се попречи на същия да извърши друго престъпление, спрямо него е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая”.

Разследването по делото продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама