Петър Янков: Планувайте летния си отпуск след 20 юли

14:31, 22 юни 17 25 805 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Репортер на Topnovini.bg се свърза със синоптика Петър Яков, за да научим повече за времето през лятото, което настъпи вчера.

„Предстои дълъг период с по-топло време. Слабо захлаждане и по-интензивни валежи се очакват през първата половина на юли. Валежите ще обхващат почти цялата страна, включително и Черноморието. Температурите в този отрязък от време ще бъдат около 20-25 градуса“ - твърди метеорологът и допълва, че настоящият период на по-горещо време ще продължи до 4-ти юли, включително. През него също са възможни частични превалявания на места, но те ще бъдат незначителни.

До 4-ти юли се очаква температурите да се увеличават всекидневно с по 1-2 градуса и се очаква да достигнат до 38 градуса. Не се очакват обаче топлото време да постави някакви рекорди.

„Интересното е, както миналото лято, че тези периоди на по-сухо и горещо време с температури над 33 градуса ще са по-продължителни, което ще предизвика известен дискомфорт, но пък е хубаво за селското стопанство, защото точно по това време ще започне жътвата и по-сухото време предполага по-бързо прибиране на реколтата.“

Синоптикът увери, че можем да гласуваме пълно доверие на лятото, което ще остане вярно на своята природа и няма да ни изненада с нищо.

„Тези, които са насрочили почивката си през юли, е добре да имат предвид, че от 4-ти до 20-ти юли времето ще е по-динамично, по-хладно и с очаквания за валежи. По-стабилно ще е след 20-ти юли, така че ако имат възможност, нека изберат втората половина на юли за среща с морето.“

Колкото до тези, които са насрочили своя отпуск за август, метеорологът казва:

„Август винаги е подходящ за море. Премиерът ходи на море през август“, но допълва, че и този месец крие своите опасности.

„След 8-ми август се появяват едни течения, които са много неприятни, особено за малките деца и за тези, които са си повярвали прекалено, че мога да плуват. Така че трябва да се внимава много, особено на плажовете на Созопол, Слънчев бряг и Лозенец. Освен това трябва да се има предвид и че през август цъфтят водораслите и водата не е толкова бистра.“

Независимо от това обаче, кога ще се състои вашата среща с морето и какво ще времето навън, не забравяйте, че най-важното условие за хубавото ви изкарване е да поддържате градусите на доброто си настроение рекордно високи и да не спирате да се усмихвате, защото тогава на времето няма да му остане нищо друго, освен да ви отвърне със същото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама